Trávení řez ᐈ První pomoc ✅

  ᐈ  První pomoc  ✅




Trávení řez

Výraz „cut-off cut-off“ se používá k označení náhlého zastavení trávicího procesu, ke kterému dochází nejen po vstupu do vody hned po jídle, ale může být způsobeno i různými příčinami.

Seznam článků o štěpení

  1. Co je trávicí řez
  2. Příznaky a příznaky trávicího střihu
  3. Co dělat před střihem trávení
  4. Prevence trávicího řezu

Co je trávicí řez

Co je trávicí řez

    Trávení je proces, kterým získáváme živiny z jídla, které jíme. Začíná to, když je potravina zavedena do úst, a končí, když byly absorbovány živiny a odpad zůstává v zažívacím traktu. Výraz " cut-off cut-off " se velmi často používá k označení náhlého zastavení tohoto procesu, ke kterému dochází nejen po vstupu do vody těsně po jídle, ale může být způsoben i různými příčinami.
    Během trávení je nejaktivnějším systémem trávicí systém, to je místo, kde je průtok krve koncentrovanější a zbytek těla dostává nižší přísun krve. Pokud v procesu trávení tělo přijde do náhlého kontaktu s nízkými teplotami, krev bude nucena cirkulovat v celém těle, aby působila proti ztrátě tepla, což způsobuje závratě a zvracení, což se obecně nazývá „trávicí řez“ '. To je důvod, proč skok do studené vody hned po jídle může způsobit tento problém.
    Totéž platí, když cvičíte energicky po jídle. Koncentrovaná krev v žaludku musí protékat celým tělem, aby poskytovala dostatek kyslíku procvičeným svalům, což může také způsobit zastavení trávení.
    Jiné příčiny, i když nejsou tak časté, jsou silné pocení nebo opalování při vysokých teplotách.
    Existují také určité potraviny, které jsou velmi bohaté na tuk nebo cukr a které podporují trávení. Jsou to faktory, které je třeba vzít v úvahu, pokud jdete na pláž nebo na bazén, což jsou místa, kde se tento problém vyskytuje nejčastěji.

    Příznaky a příznaky trávicího střihu


    Osoba s příznaky trávicího řezu

      Mezi  příznaky střihu trávení  způsobit velké nepohodlí pro ty, kteří ho trpět. Pouze při pohledu na různé termíny, kterými je technicky známo, můžeme získat jasnou představu o tom, jak k této okolnosti dochází. Je znám jako termodiferenciální synkopa, což znamená  náhlou ztrátu vědomí  při kontaktu se studenou vodou vycházející z velmi horkého prostředí. Osoba klesá kvůli této ztrátě vědomí bez možnosti mrtvice paže. Řez trávení je také známý jako „bílé utopení“, což znamená   nápadnou bledost, kterou může jedinec projevit. 
      Před těmito extrémními situacemi může být odhalena řada  symptomů nebo charakteristických příznaků utrpení trávicího řezu, jako  například:
      • Křeče a bolesti žaludku.
      • Závratě a nevolnost
      • Bledá kůže. Někdy se může objevit velmi nápadné zarudnutí dříve, dokonce i v podobě úlů v některých oblastech.
      • Pokles krevního tlaku a oslabený puls.
      • Třásl se zimnicí. Jindy je popisována jako brnění na koncích.
      • Rozmazané vidění.
      • Tinnitus nebo zvonění v uších.
      • Ve velmi extrémních případech, které se vyskytují jen zřídka, mohou tyto příznaky vést k kardiorespirační zástavě.
      Pokud se domníváte, že tyto příznaky odpovídají vašemu lékařskému obrazu, vypadněte z vody, pokud zjistíte, že se koupáte nebo přestanete cvičit, pokud tomu tak je, a požádejte o pomoc.

      Co dělat před střihem trávení


      Co dělat před střihem trávení

        Pokud má někdo kolem vás příznaky  trávicího střihu , měli byste podniknout tyto kroky:
        • V případě příznaků uvedených v předchozí části opusťte koupelnu nebo přestaňte cvičit. V případě, že je člověk ve vodě, když se začne cítit nemocný, musí mu být okamžitě poskytnuto pomoc, aby se vyhnul utopení, pokud utrpí ztrátu vědomí.
        • Zkontrolujte, zda jsou dýchací cesty zcela volné a že postižená osoba může dýchat.
        • Vysušte a položte osobu dolů s mírně zvednutými nohama, aby nedošlo k mdloby.
        • Pokud se postižená osoba cítí nevolná nebo je v bezvědomí, musí být umístěna do boční bezpečnostní polohy.
        • Oběť oblékněte nebo přikryjte ručníkem, prostěradlem atd., Aby se udržovalo tělesné teplo.
        • Je možné, že po těchto akcích se objeví zvracení a průjem. V takovém případě oběť rehydratujte vodou nebo sérem a dodržujte tekutou stravu.
        • Hlavním cílem je, aby si člověk odpočinul a stabilizoval se krevní tlak.
        Pokud trávicí střih není závažný, postižená osoba se zotaví za jednu až dvě hodiny. V extrémním případě kardiorespirační zástavy by měly být zahájeny resuscitační manévry a pohotovostní služby by měly být neprodleně oznámeny.

        Prevence trávicího řezu


        Prevence trávicího řezu

          Trávení cut  se může stát každému, bez ohledu na věk. Každému selhání trávení se dá dokonale předcházet s dobrým pochopením toho, jak tělo funguje, a také s ohledem na to, že k němu nemůže dojít pouze během trávení. Dodržováním těchto pokynů se vyhnete zbytečnému nepohodlí.
          • Před koupeli byste neměli jíst bohatá a bohatá jídla.
          • Nenechte se náhle ponořit do vody:
            • Pokud se potíte hojně.
            • Pokud jste se opalovali před několika minutami, protože krev a kůže mají mnohem vyšší teplotu než voda a náhlý skok může způsobit problém.
            • Pokud jste provedli intenzivní fyzické cvičení.
            • Pokud trpíte zimnicí.
          • Pokud se silně potíte, postupně si ponořte své tělo na teplotu vody.
          • Vždy doprovázejte, zejména na plážích nebo jezerech. I když máte plavčíkovou stanici, vždy je lepší mít někoho poblíž.
          • Okamžitě po jídle neplavte. Počkejte alespoň hodinu na cvičení ve vodě.

          Související obsah týkající se první pomoci


          První pomoc 

          Kousnutí hmyzem, úžeh, pořezání a poranění, popáleniny ... Kde je tělo, existuje nebezpečí, proto vám nabízíme tipy a domácí léky, které vám pomohou dostat se z cesty, dokud nedostanete pomoc profesionála.

           
          Aktualizováno: srpen 2020
          Napsal redakční tým: WebMD - Health Solutions
          Informace zde uvedené by neměly být používány během lékařské pohotovosti ani při diagnostice nebo léčbě jakéhokoli zdravotního stavu. Diagnóza a léčba všech zdravotních stavů by měla být konzultována s licencovaným lékařem.